m.sadtuna.org

2009-es magyar bélyegek

2010.01.03

2009-ben a Magyar Posta

  • 28 alkalmi bélyeget

  • 7 blokkot / kisívet (benne 17 különböző bélyeggel)

  • 11 forgalmi bélyeget

  • 20 személyes bélyeget

jelentetett meg.

A forgalmi bélyegek között a szokásos húsvéti és karácsonyi bélyegek mellett az “Antik bútorok” sorozat egy új bélyeggel bővült, valamint megjelent két értékjelzés nélküli, hazai virágokat ábrázoló forgalmi bélyeg, és egy feláras bélyeg. Az év végén, az ifjúsági bélyeggyűjtés fellendítésére adott ki “Filaklub” címen nagyon alacsony névértékű forgalmi bélyeget a Magyar Posta.

Az alkalmi bélyegek közül szerintem a legszebb kiadás a “Magyar-Japán jubileumi év“-re megjelentetett kisív. A kisív 260 Ft-os névértékű bélyegei nagyon jól mutatnak az Európán kívülre küldött leveleken és képeslapokon is :).

A másik kiadás, amit a felár ellenére is szívesen használok levélküldéskor a Benedek Elek születésének 150. évfordulójára megjelent, “Ifjúságért” feláras kisív:

Különlegesebb technikával készült a Louis Braille bicentenáriumi bélyeg, valamint az “50 éves a Budapesti Kutatóreaktor” blokk. Az alkalmi bélyegek közül még  a Haydn emlékévre megjelent bélyeg tetszik.

2009-ben kiadtak még egy sikeres EUROPA kisívet (csillagászat témában), és nemzetközi kezdeményezésre jelent meg a sarkvidékek és gleccserek védelme témában, sor és blokk.

Az összes, múlt évben megjelent bélyeg listája a hunstamps.com-on tekinthető meg.